5 tips til hvordan du får mest ud af din 404 side

få mest ud af din 404 side

Først os fremmest lad os slå fast hvad en 404 fejlbesked er. HTTP 404 er en fejlbesked der kommer, når man forsøger at åbne en internetside, der ikke længere eksistere fordi linket typisk er forældet eller nedlagt eller hvis man har tastet en forkert URL. Fejlen kaldes også for et “dødt link”.

Hvorfor ikke fastholde din besøgende og hjælpe vedkommende videre på din side? Din 404 side kan du som enhver anden side på din hjemmeside ændre i og tilføje elementer. Mange bruger siden til at lave lidt sjovt, for helt ærligt, hvor galt kan det gå når de allerede sidder, måske lettere irriteret, på en side der ikke virker?

Sådan kan du optimere din 404 side

Her er der nogle forslag til hvad du kan indsætte på din 404 side. Du kan vælge at lave den simpel eller kombinere den med flere fra nedstående liste. Husk at lave siden så brugervenlig som muligt, ikke ens betydende med at du skal tilføje det hele, for så bliver den besøgende forvirrende hvis de får ALT for mange valgmuligheder.

  1. Send automatisk den besøgende videre til en relevant side, det kan være forsiden, produktside eller kontaktsiden.
  2. Brug humor til at indrøm der er sket en fejl
  3. Opsaml mails til dit nyhedsbrev ved at tilføje en sign-up fomular (evt. med en rabatkode)
  4. Vis de mest relevante sider på din hjemmeside og lad brugeren selv bestemme hvor de vil hen
  5. Indsæt en søgeformular, så de besøgende kan søge efter det de leder efter.

Opsætning af en

Hvis din hjemmeside er sat op i WordPress kan du downloade et plugin til at lave en costum 404 side. Gå til plug in her.

Har du brug for hjælp til hvilken løsning der vil fungere bedst på din hjemmeside eller hvordan du skal sætte sådan en side op, så er du velkommen til at kontakte mig.

Læs også...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *